
Ugnsgratinerad middagskorv av falutyp med mandelpotatispuré
Ingredienser
Vitkålsröra
Mandelpotatispuré

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En extra smakrik ugnsgratinerad korv som är perfekt till middag då man vill ha lite vardagslyx. Prästost ger denna klassiska maträtt en härligt nötig smak.
Så här gör du
Ugnsgratinerad korv
Sätt ugnen på 175°C. Skär igenom korvens långsida till mitten. Snitta därefter korven och lägg den på en smord plåt.
Pensla på senap och ketchup. Lägg på de tärnade tomaterna och toppa med prästost.
Baka i cirka 20 minuter.
Vitkålsröra
Strimla vitkålen och skiva löken. Skala och skiva äpplet. Fräst det i en kastrull tills allt är mjukt.
Tillsätt vinäger och kycklingbuljong. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med gräslök vid servering.
Mandelpotatispuré
Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av vätskan. Ånga av och pressa potatisen.
Koka upp grädde och mjölk och rör ner i potatisen. Lägg samtidigt i smöret. Smaka av med salt!
OBS! Använd inte visp.
Lägg upp på en tallrik tillsammans med den utsökta korven och vitkålsröran.
Smaklig måltid!


bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi