
Schnitzel på kycklingfilé, sardellsmör med kapris och citron
- 2 Portioner
- 4 Portioner
- 6 Portioner
- 8 Portioner
Ingredienser
Kycklingschnitzel
Sardell och kaprissmör
Tillbehör

Testa vår Bosarpkyckling!
Ingredienser
Kycklingschnitzel
Sardell och kaprissmör
Tillbehör

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En perfekt frasig kycklingschnitzel tillsammans med klassiska tillbehör som sardellsmör, kapris och citron. Serveras som sig bör med pommes frites.
Så här gör du
Schnitzel
Ta bort innerfiléerna och spara till senare tillfälle.
Banka kycklingfiléerna tunna med en kastrull och bakplåtspapper i mellan.
Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje.

Dubbelpanera kyckling i först mjöl, sen ägg och slutligen i pankoströbrödet.
Stek i panna med smör och olja på medelvärme. Ca 2-3 min på varje sida.
Sardell och kaprissmör
Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt den hackade kaprisen, sardellerna, citronskalet och avsluta med worcestershiresås och salt.
Toppa schnitzeln med smöret och skär 4 citronklyftor. Strö över kapris. Servera gärna med pommes frites och en sallad.
Om du vill ändra antal portioner klickar du på funktionen uppe ovanför ingredienslistan.

Testa vår Bosarpkyckling!

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi