
Rostad Gårdskyckling med sesamfrön och sallad på pak choi
Ingredienser
Gårdskyckling med sesam
Sallad på Pak Choi
sojamajonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gårdskyckling med underbart nötig sesamsmak tillsammans med en fräsch sallad på pak choi. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Sesamkyckling
Ta fram smöret i god tid så det är rumsvarmt. Skala och riv ner vitlök i smöret. Smörj sedan in kycklingen i vitlökssmöret. Ett tips är att smörja innanför skinnet så att kycklingen blir extra saftig. Salta och peppra. Baka i ugn på 195°C till en innertemperatur på 82°C intill benet.
Rosta sesamfrön tills de är gyllene i en stekpanna. Häll av saften från kycklingen och koka ihop med lite honung. Pensla kycklingen med glazen och strö över sesamfrön.
Sallad på pak choi
Dela pak choi i fyra på längden och stek hårt i en stekpanna utan fett till att den får färg. Rosta cashewnötterna i en stekpanna. Strimla salladslök och chili.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en sallad och smaka av med fisksås och soja. Toppa med koriander.
Sojamajonnäs
Slå ihop en majonnäs och använd bara soja som salt. Då får du en majonnäs med väldigt mycket umami i.
Servera kycklingen tillsammans med salladen och sojamajonnäsen.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser
Kyckling utan inkråm. Klass A.

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi