
Pitabröd med kyckling, chilihummus och gurkyoghurt
- 2 Portioner
- 4 Portioner
- 6 Portioner
- 8 Portioner
Ingredienser
Pitabröd med kyckling
Chilihummus
Gurkyoghurt

Ingredienser
Pitabröd med kyckling
Chilihummus
Gurkyoghurt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta pitabröd med kyckling-recept hämtar inspiration från Mellanöstern. Smaksätt fredagsmyset eller picknicken med denna enkla, goda rätt gjord.
Så här gör du
Chilihummus: Skölj de kokta kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
Mixa kikärtorna släta med vitlök, tahini, olivolja, Sambal oelek och buljong.
Smaka av med salt och pressad citron.
Gurkyoghurt: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Finhacka därefter gurkan.
Lägg yoghurt i en skål. Blanda med gurkan, citronskal, paprika, och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pitabröden med salladsbladet. Lägg i hummus och kycklingen. Ringla över gurkyoghurten.
Smaklig måltid!


bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi