
Maldoum med kycklingfärs
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfärs- och grönsaksgratäng från mellanöstern. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Skala remsor av auberginerna med en potatisskalare så att de blir randiga. Skär dem sedan i 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och pensla med olja och salta lätt.
Grilla i ugnen på 250 grader tills de får färg.
Finhacka persilja och blanda med salt, kryddpeppar och paprikapulver och lägg i en bunke.
Rör ner i köttfärsen. Gör biffar av färsen i samma storlek som aubergin och tomatskivorna.
Varva kycklingfärsbiffar, aubergineskivor och tomatskivor stående i en form (helst rund). Häll vatten i formen och täck med aluminiumfolie. Grädda i 200 grader i ugnen i ca 30-40 minuter.
Ta av folie och grädda ytterligare 5 minuter.
Servera med syrlig yoghurt och nybakat bröd.
FLER RECEPT

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås