
Majs- och bönsoppa med kyckling och mustiga minipiroger
- 2 Portioner
- 4 Portioner
- 6 Portioner
- 8 Portioner
Ingredienser
Majs- och bönsoppa
Minipiroger
Oströra med örter
Ingredienser
Majs- och bönsoppa
Minipiroger
Oströra med örter
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En soppa med majs och bönor som hämtar inspiration från nordamerika, samsas här med mustiga minipiroger. Recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Majs- och bönsoppa
Plocka korianderbladen av stjälkarna och spara till ett annat tillfälle. Skiva sedan stjälkarna fint. Skala och finhacka gul lök och vitlök, skiva sedan sellerin fint.
Hetta upp olja i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs kycklingen tills den fått fin gyllene färg. Tillsätt sedan lök, vitlök, selleri och korianderstjälkarna och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt rökt paprika, spiskummin och cayennepeppar i pannan och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i de svarta bönorna samt kycklingfonden och rör om. Nu börjar din majs- och bönsoppa ta form.
Grilla majskolvarna och skär sedan av majskornen. Tillsätt sedan majsen, lagerblad, rivet citronskal och citronjuice. Koka upp det hela försiktigt, sänk sedan till låg värme låg och låt soppan sjuda i 15 minuter.
Örtricotta
Rör ihop ricotta, riven ost och hackade örter tillsammans med olja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Minipiroger
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
Dela degen i ca 16 bitar. Forma varje bit till en boll. Kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg lite örtricotta i mitten. Pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop och nagga kanten med en gaffel. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga kanten på pirogerna igen med gaffeln. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 17–20 min tills pirogerna har fått en fin färg.
Dags att servera, smaklig måltid.
100% strimlad kycklinglårfilé.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
FLER RECEPT

Kycklingsallad med Salsa Verde

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi