Lisas-mustiga-kycklingbuljong
(10 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Lisas mustiga hemmagjorda kycklingbuljong

120 min | Enkelt

Hemmagjord buljong smakar bättre än den man köper och är helt fri från tillsatser. Dessutom är kycklingbuljong både enkelt och billigt att göra – då du använder skrovet av en kyckling du just njutit av.

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

Hemmagjord kycklingbuljong

1
Skrov från hel kyckling
lite
neutral olja
3.5 liter
vatten
2 gula
lökar
2
morötter
2
palsternackor
2 stjälkar
selleri
4
vitlöksklyftor
4
timjankvistar
4
persiljakvistar
1 tsk
hela svarta pepparkorn
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

Ingredienser

Hemmagjord kycklingbuljong

1
Skrov från hel kyckling
lite
neutral olja
3.5 liter
vatten
2 gula
lökar
2
morötter
2
palsternackor
2 stjälkar
selleri
4
vitlöksklyftor
4
timjankvistar
4
persiljakvistar
1 tsk
hela svarta pepparkorn
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hemmagjord buljong smakar bättre än den man köper och är helt fri från tillsatser. Dessutom är kycklingbuljong både enkelt och billigt att göra – då du använder skrovet av en kyckling du just njutit av.

Så här gör du

OBS! Som du ser på bilden har Lisa Lemke, som är receptskaparen, utgått ifrån skrov på hel kyckling som redan är tillagad. Ett bra sätt att ta vara på rester tycker vi. DS

Så här gör du!
Skär alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kyckling i en stor kastrull med lite olja, örter och kryddor på hög värme i cirka 5 minuter, rör om då och då.

Slå ner vatten och koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen till låg temperatur och låt buljongen koka under tiden som du skummar av den allt eftersom. Sjud utan lock tills hälften av vätskan kokat bort.

Låt allt svalna lite och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil så du har en klar vätska kvar. Ställ in i kylskåp i 2 timmar och skeda sedan av det fett som eventuellt lägger sig på ytan.

Förvara kycklingbuljongen i en lufttät burk i kylskåp i max 4 dagar eller frys in den i mindre portioner.

Smaklig måltid!

OBS! Som du ser på bilden har Lisa Lemke, som är receptskaparen, utgått ifrån skrov på hel kyckling som redan är tillagad. Ett bra sätt att ta vara på rester tycker vi. DS

Om receptet

Kan man köpa färdig kycklingbuljong? Ja, i många butiker finns det idag färdig kycklingbuljong
Vad är kycklingbuljong bra för? Kycklingbuljong är en bra grund i de flesta soppor och grytor

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

FLER RECEPT

HELSTEKT KYCKLING MED smak av senap och apelsin - Kronfågel

Helstekt kyckling med smak av senap och apelsin

(2 röster)
KORMAGRYTA med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd – Kronfågel

Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd

(1 röster)
HEL UGNSBAKAD KYCKLING med citron och dillmarinad

Påskkyckling med citron och dillmarinad

(2 röster)
VINTERSOPPA med kycklingfärs och rotfrukter

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

(5 röster)
Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

(1 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(0 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(2 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(2 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(2 röster)

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

(3 röster)

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

(5 röster)

Krispig kyckling tillagad i airfryer

(5 röster)

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

(2 röster)