
Kryddstekta Kycklingben med rostad potatis och mojo rojo
Ingredienser
Blomkålssallad
Mojo rojo
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingben kryddade med anchochili, spiskummin och fänkålsfrö varvas med mojo rojo och rostad potatis. Hacka upp en fräsch blomkålssallad och säg bon apetit.
Så här gör du
Blanda kryddorna, salta och peppra först kycklingbenen och vänd sedan i kryddorna. Lägg upp på plåtar och baka i 150° ugn till en innertemperatur på 82°.
Blanchera blomkålen i saltat vatten och kyl av i isvatten. Blanda med ärtor, paprika, citron, olivolja och smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med persilja och solrosfrön.
Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar. Baka mjuka i 180° ugn.
Mojo rojo
Rosta paprika, chili, schalottenlök och vitlök i 200° ugn ca 10 min. Låt svalna. Mixa sedan med vinägern, äggula, spiskummin och tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt.

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås