
Kryddstekt kycklingbröst med vinägerstekta morötter, getostcreme och potatisstomp
Ingredienser
Vinägerstekta morötter
Getostcréme
Potatisstomp
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gott kryddstekt, ekologisk kycklingbröst med krispigt skinn toppar vinägerstekta morötter. Servera med en härlig getostcréme och potatisstomp.
Så här gör du
Krydda kycklingbrösten och stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 7-8 min. Låt skinnet bli gyllene och krispigt.
Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Lägg sedan på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i 100° ugn till 70° i kärntemperatur. Skiva upp kycklingbrösten vid servering.
Potatisstomp
Under tiden kycklingen steks så koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Krossa med en träslev och blanda i smör och gräddfil, salt och peppar.
Vinägerstekta morötter
Skär morötterna i lika stora bitar ca 1 cm. Stek mjuka i smöret på medelhög värme. Avsluta med vinäger som får koka in i rötterna och toppa med persilja, salt och peppar.
Getostcréme
Blanda alla ingredienser till en slät créme med en visp.

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås