
Indiska kycklingtacos med korianderraita
Ingredienser
Kycklingspett
Korianderraita
Picklad rödlök
Till servering

laga rätten
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingtacos på nytt vis! Rivig kyckling med indiska kryddor. Recept av Markiz Tainton med inspiration av artisten John Lundvik
Så här gör du
Kycklingspett
Blanda alla ingredienser för marinaden i en skål. Lägg i Minutbitarna av kyckling och blanda ordentligt.
Trä kycklingbitarna på grillspett (om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i 15 minuter innan för att förhindra att de brinner). Täck över och låt marinera i minst 30 min.
Stek kycklingen på hög värme i en grillpanna i ca 6–8 min per sida, tills kycklingen är genomstekt och fått en fin yta.
Korianderraita
Mixa ingredienserna i en mixer.
Tips! Om du vill ha en sötare smak kan du tillsätta honung.
Picklad rödlök
Lägg den skivade rödlöken i en skål.
Värm vinäger, socker, salt och korianderfrön i en kastrull tills sockret löst sig.
Häll den varma vinägerblandningen över rödlöken och låt stå i 15-30 min.
Tillsätt limejuice när löken svalnat.
Servering
Lägg en varm tortilla på varje tallrik.
Börja med kycklingspetten, toppa med korianderraita och picklad rödlök.
Servera med limeklyftor på sidan och gärna extra koriander.

laga rätten
FLER RECEPT

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi