
Grillad kycklingbröstfilé med bulgursallad och tzatziki
- 2 Portioner
- 4 Portioner
- 6 Portioner
- 8 Portioner
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bulgursallad
Tzatziki
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bulgursallad
Tzatziki
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grekiskt fast i Sverige. Grillad kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och krydda kycklingen med den grekiska salladskryddan. Grilla kycklingen hårt på grillen eller i en grillpanna och baka sedan klart i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgur med paprika, oliver och olivolja. Smula ner fetaost och avsluta med hackad persilja.
Riv gurka på den grövsta sidan av rivjärnet. Salta och låt rinna av i en sil. Blanda Crème Fraiche med gurka, riven vitlök och smaka av med salt, peppar och limejuice.
Liknande recept med grekisk touch hittar du här.

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi