Kyckling_innerfile_friterade_3_roror_1000x1000
(7 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterade kycklinginnerfiléer med tre såser

45 min | Enkelt

Krispig kyckling med tre goda röror av Markiz Tainton

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

Friterade kycklinginnerfiléer

2 klyftor
vitlök, rivna
1 st
citron
1 msk
paprikapulver
0.5 tsk
chilipulver
1.5 dl
filmjölk
2 st
ägg
1 liter
pankoströbröd

Grönkålscrème

4 dl
vispgrädde
500 g
grönkål, strimlad
65 g
bladspenat
salt och peppar

Yoghurtcrème med oliver och granatäpple

4 dl
grekisk yoghurt
2 dl
olivolja
1 st
citron, skalet
0.5 dl
olivtapenade
1 msk
granatäppelkärnor
1 msk
persilja, skuren
salt och peppar

Färskost med pepparrot

0.5 dl
pepparrot, finriven
0.5 kruka
dill, skuren
0.5 st
citron, saft och skal
200 g
färskost
2 dl
grekisk yoghurt
salt och peppar

Ingredienser

Friterade kycklinginnerfiléer

2 klyftor
vitlök, rivna
1 st
citron
1 msk
paprikapulver
0.5 tsk
chilipulver
1.5 dl
filmjölk
2 st
ägg
1 liter
pankoströbröd

Grönkålscrème

4 dl
vispgrädde
500 g
grönkål, strimlad
65 g
bladspenat
salt och peppar

Yoghurtcrème med oliver och granatäpple

4 dl
grekisk yoghurt
2 dl
olivolja
1 st
citron, skalet
0.5 dl
olivtapenade
1 msk
granatäppelkärnor
1 msk
persilja, skuren
salt och peppar

Färskost med pepparrot

0.5 dl
pepparrot, finriven
0.5 kruka
dill, skuren
0.5 st
citron, saft och skal
200 g
färskost
2 dl
grekisk yoghurt
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Krispig kyckling med tre goda röror av Markiz Tainton

Så här gör du

Friterad kycklinginnerfilé

Skala och riv vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt den stå och dra i minst 30 minuter.

Panera den marinerade kycklingen i pankoströbröd.

Hetta upp oljan till ca 160 grader i en tjockbottnad kastrull. OBS! Ha ett lock till hands om oljan fattar eld under friteringen. Fritera kycklingbitarna 4­–5 minuter tills innertemperaturen är 70 grader.

Grönkålscrème

Koka upp grönkålen och spenaten i grädden och låt koka ca 2 minuter.

Mixa grönkålen och spenaten fint i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Yoghurtcrème med oliv och granatäpple

Vispa crème fraiche och olivolja. Riv i citronskal, blanda väl och smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut yoghurten på ett fat och toppa sedan med olivtapenad, granatäppelkärnor och persilja.

Färskost med pepparrot

Skala och riv pepparroten fint. Hacka dillen. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa färskost och yoghurt med elvisp i en bunke. Tillsätt pepparrot, dill, citronskal och citronsaft. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.

FLER RECEPT

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

(1 röster)

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

(0 röster)

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

(0 röster)

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

(3 röster)
HÖSTSALLAD med KycklingSteak, äpple och blue cheese

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese

(5 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(0 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(2 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(2 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(2 röster)

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

(3 röster)

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

(5 röster)

Krispig kyckling tillagad i airfryer

(5 röster)

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

(2 röster)