
Foodprepp med kycklinggryta
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hur skönt när man vet att man har veckans matlådor klara? Gör som Markiz Tainton och kombinera grytan med olika tillbehör.
Så här gör du
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
Lägg ner kycklingen och kryddorna inklusive koriander och persilja, bryn i 3–4 minuter med lock så behåller du smak och vätska och slipper tillsätta så mycket vatten senare.
Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Lägg i den skalade potatisen, morötter och linser och låt sjuda i 25–30 minuter. Rör sedan ner ärtorna och låt sjuda under lock i ytterligare 5–10 minuter.
Lägg upp direkt i matlådor. Frys in.
Tips!
Variera grytan från dag till dag genom att kombinera med olika tillbehör. Testa en god kall sås till, en kålsallad eller varför inte ett varmt och gott bröd?
FLER RECEPT

Kycklingsallad med Salsa Verde

Sallad med rostad pumpa, kikärtor och kyckling smaksatt med soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi