
BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ potatissallad och korianderpesto
- 2 Portioner
- 4 Portioner
- 6 Portioner
- 8 Portioner
Ingredienser
BBQ minutfilé grillkrydda
Färskpotatissallad
Korianderpesto
Äppeltzatziki
Ingredienser
BBQ minutfilé grillkrydda
Färskpotatissallad
Korianderpesto
Äppeltzatziki
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Färskpotatissallad med sparris, och en fräsch korianderpesto
med BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ. Signatur Markiz Tainton.
Så här gör du
Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2 –3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisendirekt så att den behåller sin gröna färg. Ansa och strimla löken.
Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.
Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.
Detta recept med kyckling från Kronfågel passar utmärkt under sommaren.
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé. Grillningen går därför fort.
Grilla över indirekt värme, då bränns inte ingredienser som t ex socker i grillkrydda eller glaze.
Använd termometer när du grillar kyckling. Då blir kycklingen saftig och genomstekt.
Pensla gärna flera gånger med glaze. Släng all glaze som kommit i kontakt med rå kyckling.
Kyckling från Kronfågel är alltid svensk, den har ursprung, är styckad och slaktad i Sverige.
Är du t ex allergisk hittar du alltid ingredienser på våra produktsidor med respektive produkt.
FLER RECEPT

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi