
Asiatisk Schnitzel med snabb kimchisallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Den perfekta uppladdningen för helgen. inspirerat av Albin Johnsén, recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Kyckling
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver, salt, peppar och vitlökspulver i en skål.
Vispa ägg och mjölk i en separat skål.
Doppa de utbankade kycklingen först i mjölblandningen, sedan i äggsmeten, och därefter i panko.
Hetta upp olja i en stor panna eller fritös till 175°C. Fritera kycklingen tills den är gyllene och genomstekt, cirka 6-8 minuter.
Låt rinna av på papper.

Glazé
Blanda gochujang, honung, sojasås, risvinäger, sesamolja och finhackad vitlök i en liten kastrull.
Värm på medelhög värme och rör om tills såsen är slät och har tjocknat något, cirka 2-3 minuter.
Doppa eller pensla den friterade kycklingen i glazén så att den är ordentligt täckt
Kimchisallad
Blanda strimlad pak choi, riven morot, och skivad rödlök.
Häll över dressingen och blanda ordentligt.
Lime och korianderdressing
Blanda yoghurt, limejuice, hackad koriander och honung i mixer och mixa. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera din friterade kyckling med koreansk glaze tillsammans med den fräscha kimchisalladen, de krispiga nötterna och den fräscha lime- och korianderdressingen. Det är en perfekt balans av smaker och texturer!

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi